/
Glas & Kozijn

Glas & Kozijn

Werken met kennis en plezier. Op het gebied van glas & kozijn hebben wij inmiddels jarenlang ervaring in het plaatsen van verschillende type glassoorten. Met de juiste kennis adviseren wij u graag wat de beste oplossing is voor uw situatie.

Etsfolie

Een foliesoort die veel gebruikt wordt is etsfolie. Etsfolie wordt ook wel etched glass folie genoemd. De folie geeft het raam een zandstraal effect. Door het gebruik van deze etsfolie wordt er een zeer chique effect gecreëerd. Het grote voordeel van etsfolie is dat het zicht ontneemt, maar wel licht doorlaat.

Glassoorten

Isolerend dubbelglas

Isolerend dubbelglas bestaat uit 2 glasbladen die door een afstandhouder (bijv. een metalen kader) aan de rand van het glas van elkaar worden gehouden. De randen van het glas zijn afgesloten door een speciale kit zodat een gesloten eenheid
ontstaat. De ruimte tussen het glas (spouw), is gevuld met droge lucht.

 

HR beglazing
HR staat voor Hoog Rendement. HR beglazing is isolerend dubbelglas waarbij op 1 glasblad een warmtereflecterende coating is aangebracht die voor een verbeterde thermische isolatie zorgt en het warmteverlies via het glas vermindert.

 

HR++ beglazing
HR++ beglazing bestaat net als HR+ beglazing uit 2 glasbladen, waarbij op 1 glasblad aan de spouwzijde een warmtereflecterende coating is aangebracht. Echter bij HR++ beglazing is de spouw niet gevuld met droge lucht zoals bij HR+ beglazing, maar met een gasvulling van edelgas, meestal Argongas. Deze gasvulling zorgt voor een nog betere thermische isolatiewaarde.

 

Gelaagd glas
Gelaagd glas bestaat uit twee of meer ruiten, die met elkaar zijn verbonden door een transparante en onzichtbare tussenlaag van kunststof. Een voorruit van een auto is gemaakt van gelaagd glas. Het grote voordeel van gelaagd glas is dat er geen stukken uitvallen als het breekt. Die kunststof tussenlaag houdt alles bij elkaar. Gelaagd glas is dus wel veiliger, maar niet sterker dan gewoon glas. Gelaagd glas is aan te bevelen voor balkonruiten en op al die plaatsen waar er een grote kans bestaat dat iemand door het glas kan vallen.

 

Zonwerend glas
Zonwerend glas (ZHR++) bestaat uit twee glasbladen, gescheiden door een hol metalen kader. Een dubbele elastische afsluiting sluit de constructie. De heldere buitenruit is aan de binnenzijde bedekt met een uiterst uiterst dunne, transparante coating van edelmetaal. De spouw tussen de beide glasbladen is gevuld met een isolerend gas (argon). Zonwerend HR++ wordt vooral toegepast om de hoge mate van zonwering en de versterkte prestaties op het gebied van de warmte-isolatie.

 

Roeden tussen glas
Een roeden verdeling kan worden aangebracht in de luchtspouw van de isolerende beglazing. Het grote voordeel hiervan is dat de ruiten makkelijk zijn schoon te maken en er toch de uitstraling blijft van kleine ruitjes.De roeden kunnen in alle ral kleuren worden geleverd en binnen en buiten in een verschillende kleur.De roeden zijn er in div maten, 11, 20, 24 en 30 mm breed

 

Zonwering tussen glas
Een intelligent systeem waarbij zonwering in het isolatieglas is geïntegreerd. Van jaloezieën en plissés tot duettes tusen het glas is allemaal mogelijk. Het heeft alleen maar voordelen, omdat het niet alleen duurzaam, maar ook zeer hygiënisch is. En het biedt de mogelijkheid om het binnenklimaat naar wens te reguleren. Daarom wordt het veel toegepast bij kantoren, ziekenhuizen, zorginstellingen, en scholen

Projecten

Projecten

Beton cire badkamer

Waterschade herstel